Behandeling in de trimsalon

Er zijn vele hondenrassen met elk een ander type vacht. Onderstaande technieken zijn meest voorkomend en van harte welkom in mijn trimsalon!

De behandelingen zijn inclusief wassen, drogen, nagels knippen en controleren/verwijderen van teken en vlooien.

  • Plukken
  • Borstelen
  • Ontwollen
  • Uitdunnen
  • Knippen/scheren

Bij verhindering van de afspraak, graag 24 uur van te voren melden. Zo niet, dan worden er kosten in rekening gebracht.

Het wordt erg gewaardeerd als de hond(en) voor het brengen goed worden uitgelaten.


Wassen en drogen

De behandeling begint met een goede wasbeurt.

Uw hond wordt gewassen met Nature's Specialties Shampoo. Deze is speciaal ontwikkeld voor dieren.

Na het wassen is het tijd om te drogen. Is uw hond al op leeftijd of juist nog erg jong, dan wordt er regelmatig een pauze ingelast zodat de hond even kan bijkomen.

 

Plukken

Plukken is een techniek die wordt toegepast op honden met een ruwharige vacht zoals bijv. een Dashond, Jack Russel, Fox Terrier, Ierse Wolfshond of Duitse Draadhaar. 

De vacht bestaat uit stugge dekharen met een ondervacht van wollige haren. Een ruwhaar verhaart ongeveer twee tot vier maal per jaar. Doordat de haren niet vanzelf uitvallen maar in de vacht blijven hangen worden deze handmatig geplukt. 

 

Ontwollen

Ontwollers zijn honden die twee maal per jaar ruien. U kunt hierbij denken aan een Berner Sennenhond, Duitse Herder, Golden Retriever, Labrador, Beagle of vergelijkbare rassen. 

Deze honden hebben een dubbele vacht die bestaat uit dekharen met daaronder en laag onderwol. In het voorjaar laat de onderwol los, zodat de vacht beter kan ventileren. In het najaar vindt er nog een keer een rui plaats waarbij de zomervacht plaats maakt voor een dikkere ondervacht.

 

Uitdunnen

Sommige honden hebben veel broek- of borstbeharing. Dit kan worden uitgedund, zodat de vacht beter te borstelen is. 

Deze techniek wordt ook wel effileren genoemd waarbij de vacht een meer natuurlijke uitstraling behoudt.

U kunt denken aan een Golden Retriever, Kooikerhond of Chihuahua langhaar.

 

Knippen/scheren

Een Doodle, Poedel, Boomer, Maltezer of een Spaanse Waterhond zijn voorbeelden van rassen die geknipt of geschoren worden.  

Scheren is de meest voorkomende techniek en zorgt ervoor dat de vacht van uw hond in een relatief korte tijd weer mooi in model zit. Met behulp van opzetkammen worden de haren van uw hond in elk gewenste lengte geschoren.

Wilt u de hond geknipt hebben, geef dit dan voor de behandeling bij mij aan. Houdt er rekening mee dat deze techniek arbeidsintensiever is en dus langer duurt. 

De hond op de afbeelding hiernaast is volledig geknipte Doodle.